De PVV heeft een amendement aangekondigd over de status van de uitgangspunten, verwoord in het raadsvoorstel Gebiedsvisie Floriade Stadswijk, dat vorige week tijdens de Politieke Markt besproken is. Dit amendement staat op donderdagavond 15 juni op de agenda van de Politieke Markt.
De PVV stelt voor om het volgende zinnetje toe te voegen aan de Gebiedsvisie Floriade Stadswijk: ten behoeve van de marktverkenning vooralsnog uit te gaan van de volgende, oriënterende, in de gebiedsvisie opgenomen uitgangspunten. De uitgangspunten blijven hetzelfde.

Hoe zat het ook alweer?
De uitgangspunten houden onder meer in dat de Floriade Stadswijk wordt ontwikkeld als een groene, autoluwe, geluidsluwe, energieopwekkende wijk, waar het landschap, circulariteit en innovatie centraal staan. Het gebied wordt open, toegankelijk voor iedereen en een integraal onderdeel van de stad. Het bouwprogramma bestaat uit maximaal 600 woningen, waarvan 30% sociale woningbouw, 60 waterwoningen en/of drijvende ondernemingen en ongeveer 47.000 m2 voorzieningen.
Toon van Dijk (PVV) wil met het amendement vastleggen dat deze uitgangspunten op een later tijdstip nog beïnvloedbaar zijn door de raad. “Op dit moment is er immers geen financiële doorvertaling van deze uitgangspunten beschikbaar, en kan de raad er dus geen bindend besluit over nemen”, zo onderbouwt Van Dijk zijn voorstel.
VVD en Leefbaar Almere kunnen instemmen met dit amendement, de rest van de raad niet. Miranda Joziasse (VVD) biedt aan om het amendement mede in te dienen en roept de raad op om dit voorstel juist te steunen, omdat hierdoor aan de wethouder een richting gegeven wordt. “We willen deze uitgangspunten meegeven aan het college om de markt op te gaan”, licht de VVD-politica toe. Van Dijk zal het amendement indienen, de VVD wordt mede-ondertekenaar.