Zomaar een moeder

Het verhaal van Mariam. Zomaar een moeder. Een moeder die haar zoon verloor in Syrië. Vermoord door aanhangers van Assad. Zomaar een jongen, die zijn identiteitskaart niet bij zich had toen hij op de eerste dag van de Ramadan de moskee bezocht. Die gearresteerd werd, gemarteld, vermoord. Zijn overlijdensbewijs is een van de weinige dingen die Mariam meenam, op haar vlucht naar Jordanië. Het tastbare bewijs van zijn leven. Het bewijs dat hij bestaan heeft.
Daar in Jordanië, vlak over de grens van Syrië, woont ze nu in een tentenkamp. Samen met haar broer en haar twee andere zoons. Samen met 70.000 andere vluchtelingen uit Syrië. Ieder met zijn eigen verhaal.
Zomaar een moeder, voor wie de glans uit haar leven verdween, toen de troepen van Assad de keel van haar zoon doorsneden. Zomaar een moeder, wier hart brak. Zomaar een moeder die haar zoon verloor. Haar kind, haar meest kwetsbare ‘bezit’.
En de wereld kijkt toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.