Alwéér besloten

“Ik verzoek de tribune om de zaal te verlaten, want de vergadering over de Floriade zal in beslotenheid plaatsvinden”, zegt de voorzitter tijdens de Politieke Markt op 21 april.
Ik baal. Dit is nu al de tweede keer in korte tijd dat publiek en pers de meeting niet mogen bijwonen. Heb ik me daarvoor gehaast? Waarom stuurt de raad vooraf niet even een berichtje dat de vergadering besloten is? Dat was vorige week immers al bekend, zo blijkt uit de woorden van de voorzitter. In dit digitale tijdperk zijn er legio mogelijkheden om te communiceren. Waarom neemt de gemeente Vlissingen wel de moeite om haar burgers te informeren over een vergadering die in beslotenheid plaatsvindt, en gebeurt dat in Almere niet?  

Na ongeveer drie kwartier gaat de deur eindelijk weer open. Bij binnenkomst hoor ik wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) zeggen dat het de goede kant op gaat. Erwin Prins (SP) lijkt daar echter niet van overtuigd. Hij vraagt wat de uiterste datum is dat er nog gestopt kan worden met alle plannen rondom de Floriade. Herrema antwoordt dat dit 2018 is. Marcel Benard (ChristenUnie) vindt het belangrijk dat er een zorgvuldige planning komt en dat de raad niet vlak voor de zomer geconfronteerd wordt met besluiten die snel genomen moeten worden. Herrema zegt toe hiermee niet te wachten tot de laatste vergadering. Toon van Dijk (PVV) deelt de opmerking van de SP. “Als raad hebben we geen toestemming nodig om dat moment van stoppen te bepalen.”  Van Dijk kijkt zorgelijk en vervolgt: “Namens mijn fractie overweeg ik een aantal moties in te dienen. Dat heeft te maken met het feit dat ik tijdens de besloten vergadering van zojuist vele momenten van verbazing zag op het gezicht van de wethouder. Mogelijk is dit dossier bij hem niet in goede handen.”

Wordt vervolgd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.