Meisjesdroom (4)

Nicky gaat aan haar bureau zitten en start haar laptop. Opschieten, opschieten! Haar handen jeuken. Straks gooit ze dat langzame kutding gewoon uit het raam, en springt ze er zelf achteraan. Is ze meteen van alles af: van de kapper, van haar vader, van haar moeder. En van haar zus, met haar dikke tieten.
Eindelijk, opgestart, hè hè. Waar is haar spreekbeurt ook alweer opgeslagen? Ze kan het woord bijna niet uit haar strot krijgen. Gen-der-dys-fo-rie. Wie heeft dat verzonnen? Daar gaat haar spreekbeurt over. Over meisjes die eigenlijk jongens zijn en over jongens die eigenlijk meisjes zijn. Over háár.
“Ik heb gekozen voor dit onderwerp,” leest Nicky hardop, “omdat ik een jongenslijf heb, maar geen jongen ben.” Ik ben geen jongen, denkt ze, maar wat ben ik eigenlijk wel? Geen jongen, maar ook geen echt meisje.
Ze staart naar de foto op haar bureau, waarop kleine Nicky van vier haar vrolijk aankijkt. Nicky met haar staartjes en roze strikjes. Trots laat ze haar barbie zien. Nicky, het meisje dat van dansen en van spelen in de poppenhoek op school hield. Het meisje dat thuis jurkjes droeg, maar naar school gekleed ging in een lange broek…
Bijna iedereen in haar klas weet het, behalve de vier kinderen die vorig jaar in de groep 7 zaten die verdeeld werd over alle achtstegroepers. Hoe zullen zij reageren? Wat als ze haar uitlachen? Of nog erger: pesten? En dan? Als iedereen gaat meedoen?

Een gedachte over “Meisjesdroom (4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.